cyberpoliTijdens de Week van de Schildklier is de Schildklier Poli officieel gelanceerd. Het startsein werd gegeven in het AMC in Amsterdam in aanwezigheid van Artsen voor Kinderen, SON, 'Vrienden van de Cyberpoli' en iedereen die betrokken is geweest bij de realisering van de poli. Een belangrijk moment voor SON vanwege haar inhoudelijke en financiële betrokkenheid bij het opzetten van het platform.

Wat is de Cyberpoli nou precies?

De Cyberpoli is een online en interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte. Veel kinderen en jongeren met een chronische ziekte lopen rond met vragen over hun ziekte die zij niet aan hun behandelaar hebben kunnen vragen. Of ze willen gewoon nú iets weten over het leven met hun ziekte en het volgende polibezoek staat pas gepland over een maand.

Via de website of speciaal ontwikkelde app kunnen kinderen met een chronische ziekte:

  • anoniem een vraag stellen aan een specialist, huisarts, of andere behandelaar
  • anoniem een vraag stellen aan ervaringsdeskundigen
  • ervaringen uitwisselen of gewoon gezellig met andere kinderen chatten
  • hun kennis over hun ziekte vergroten of verdiepen
  • inzicht krijgen in hun eigen welbevinden
Neem eens een kijkje op: www.cyberpoli.nl.
Het is toch fantastisch dat de schildklier(gerelateerde)aandoeningen CHT | CHP en verworven schildklieraandoening nu ook vertegenwoordigd zijn bij de Cyberpoli! Lees meer over de Cyberpoli in de blogs. Wil je je ervaringen delen? Mail ze dan naar tips@schildklier.nl.