Schildklierpatiënten in de regio Rijnmond, Dordrecht en Zeeland ontvangen dezelfde informatie door de nieuwe, gezamenlijk ontwikkelde, patiëntinformatiefolders "Schildklierknobbel" en "Schildklierkanker".

Samenwerking SchildklierNetwerk en SON

De twee informatiefolders werden op 20 februari tijdens de algemene ledenvergadering van het SchildklierNetwerk uitgereikt aan de voorzitter van de patiëntenvereniging SON mevrouw Anneke Wijbenga en de regio voorzitter Cees Korpelshoek. “Vanuit de patiëntenvereniging zijn wij verheugd dat door alle deelnemende ziekenhuizen van het SchildklierNetwerk betrouwbare informatie beschikbaar is voor patiënten en dat wij als patiëntenvereniging namens de achterban hebben bijgedragen bij het tot stand komen van deze folders. Het plaatsen van het SON logo op de folder geeft vertrouwen dat er wordt geluisterd naar de informatiebehoefte van de patiënt”.

Plannen wetenschappelijk onderzoek

Het SchildklierNetwerk presenteerde deze avond aan de deelnemers en de afvaardiging van de patiëntenvereniging de nieuwe plannen voor het wetenschappelijk onderzoek over de te maken keuzes door patiënten bij schildklieraandoeningen en over de wondgenezing na schildklieroperatie. Mevrouw Wijbenga reageerde zeer positief: “Dit is zo belangrijk voor de patiënten en komt de kwaliteit van de zorg ten goede”.   

SchildklierNetwerk biedt multi-disciplinaire zorg

In het SchildklierNetwerk bundelen internist-endocrinologen, endocrien-chirurgen, nucleair geneeskundigen, pathologen, oogartsen en radiologen hun kennis en expertise om de (bij-)schildklier patiënt de beste zorg op de beste plek te geven. Het SchildklierNetwerk bestaat uit elf ziekenhuizen en  werkt nauw samen met de patiëntenvereniging Schildklier Organisatie Nederland (SON).  Doel is samen excellente, uniforme en doelmatige zorg te leveren aan patiënten met een schildklieraandoening. De stichting SchildklierNetwerk wordt ondersteund door de BeterKeten

SchildklierNetwerk in beeld >>